Kære Læser

Velkommen til min blog.

Alt aktivitet er fra 1. januar 2017 flyttet over på www.mtbakademiet.dk. Derfor vil du ikke finde nye opslag på denne side. Nye blog-opslag finder du på www.mtbakademiet.dk/blog-vlog.

Vi ses på mtbakademiet.dk :-)

Bedste hilsner
Mads Weidmemann


Målet med bloggen er at inspirere dig til at dygtiggøre dine mountainbikefærdigheder.
- Og måske du finder generel inspiration til livet.

Det skal nævnes, at alt skrevne er egne udtagelser og holdninger. De er ikke påvirket af eventuelle partnere eller lignende.

God læselyst & bedste hilsner
Mads Weidemann


1.06.2016

Dropperpost - Hot or Not?

Man spørger om en dropperpost er værd at købe?


En dropperpost er en bedre investering end en affjedret forgaffel, idet dit tyngdepunkt bliver lavere på cyklen. Og et lavere tyngdepunkt er som bekendt lig med bedre balance, meget bedre balance!

Hvis man ikke har råd til en dropperpost... Så sælg den affjedret forgaffel, køb en fast gaffel og køb en dropperpost for restbeløbet.
Så vigtig er en dropperpost på din MTB!!



Jamen Maaaaaads; en dropperpost vejer ca. 400 gram mere end en carbon-pind! Tjooo, det' muligt! Men vil du leve eller dø!?? Og hvad vejer du egentlig selv for meget!?

- Vil du sidde tårnhøjt med din lette sadelpind og blive kastet rundt, bare fordi du er en fluevægt-knepper og deraf ikke kan få ordentlig balance på tekniske sektioner, hvilket der efterhånden kun findes (tekniske sektioner) på landets udfordrende og fornøjelige MTB spor.

Eller vil du kunne justere dit tyngdepunkt / din siddehøjde, så du efter terrænets beskaffenhed får optimal balance - ikke mindst i dit eget korpus og derfra kører mange minutter hurtigere??

Du bliver MEGET hurtigere på de tekniske sektioner ved at justere sadlen ned. Og dette vil alle dage overskygge de sølle 400 gram en dropperpost vejer ekstra.

Desuden sidder den "ekstra" vægt lige midt på cyklen. Dvs., det er ingen roterende vægt, den sidder ej foran eller bagpå cyklen, den sidder lige over krankboksen, hvilket ikke kan være bedre, nu når din MTB skal til at være "meget" tungere!!!!!!!


På med Den!!


Jamen, hvordan bruger jeg en dropperpost?!

Montér den i fuld ekspanderet højde, så du kan træde alle de tusinde watt du plejer at kunne med din normale sadelhøjde.

Under nedkørsler trykker du på knappen og kører pinden helt ned. Derfra får du en blødere vinkel på underlaget, ved at du kommer tættere på baghjulet og ikke hænger med hovedet "nede" i forhjulet.

Ved opkørt terræn kører du pinden ca. 3 cm. ned. Deraf kommer du i dit tråd ned med hælene, så fodleddene kan arbejde og stabilisere / absorbere for underlagets bump.

Over hop og drop kører du ligeledes din pind helt ned, så du har masser af plads til at bruge din hoppe og drop teknik - hvilket er to VIDT forskellige teknikker... men det er en anden historie.

Gennem stensektioner o. lign. kører du også pinden helt ned, så vægten flyttes fra forhjulet og dette ikke fanges mellem stenene.

Når du vil køre på baghjul, køres pinden halvt ned, hvilket sikrer dig en supergod balance til cyklens vinkel, så du kan blære dig overfor kollegaerne ;-)
(Hvis du ikke kan køre på baghjul, kan du lære det hos mig d. 6. februar i Rude skov)


Hvad kan vi konkludere? Opfindelsen af dropperposten er ligeså vigtig opfindelse som Hjulet og Internettet - alting går meget stærkere.


God fornøjelse!



P.S.: Snak med din lokale MTB-forhandler om en dropperpost. Der findes ultra-mange størrelser og modeller ind- eller udvendig kabelføring m.v.
Det kan kun gå galt, hvis du køber den over nettet! 
Så støt din lokale cykelhandler, så støtter han dig den dag, lokummet brænder på og din MTB er i smadr' - det er med sikkerhed, han griner af dig, hvis du køber alt dit grej over nettet og kvajer dig.

P.P.S.: Er der intet for dig, som virker, når du gør som beskrevet ovenover? Ja, så er din køreteknik ELENDIG og du bør tilmelde dig et teknik kursus for at lære grundteknikkerne til korrekt og sikker kørsel :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  ;-)